Leadership programs. Hoe inspirerend ben jij?

Met onze leadership programs word je de leider van de toekomst. Je bent inspirerend, vitaal en houdt het simpel. Je weet hoe je anderen kunt bewegen de volle verantwoordelijkheid te pakken. Ook weet je waar je naartoe wil en hoe je daar gaat komen. Je haalt synergie uit samenwerking en begeleidt veranderprocessen in mensen, teams en organisaties effectief.

Na het volgen van dit programma hebben de deelnemers een realistisch beeld van persoonlijke (leiderschaps-)kwaliteiten en geven zij effectiever leiding op tactisch en strategisch niveau.

Doelgroep

MT-leden of daaraan gelijkgestelden & specialisten die medewerkers aansturen (bijvoorbeeld in grotere projecten) danwel sterk en erkend leiderschapspotentieel hebben (doorgroeipotentieel).

Voorwaarden voor deelname

Deelnemers zijn aanspreekbaar op eigen gedrag, zijn bereid om kritisch naar zichzelf te kijken en hiermee aan de slag te gaan. Ook hebben zij de discipline om gedurende dit programma en daarna het eigen leer-/werkproces te monitoren. Gewenst werk-/ denkniveau is minimaal HBO.

Opzet

Een zeer afwisselend programma begeleid door 2 trainers. Met veel interactie en weinig PowerPoint. Groep van minimaal 8 tot maximaal 10 deelnemers. Er wordt zowel mentaal, emotioneel, fysiek als zeer inspiratievol gewerkt. Een constante afwisseling tussen reflectie en actie, tussen individueel en samen, tussen schriftelijk en mondeling en tussen verbeeldingskracht en rationaliteit, gekoppeld aan generatie Y.

Leerdoelen

Na afloop van het programma

  • hebben de deelnemers een persoonlijke visie op leiderschap;
  • kennen zij eigen kwaliteiten, uitdagingen en opvattingen;
  • weten zij hoe gelimiteerde denkbeelden de realisatie van visies in de weg staan;
  • beschikken zij over vaardigheden die hun effectiviteit als leidinggevende ondersteunen;
  • zijn zij in staat om verbinding te maken met zichzelf en met hun omgeving;
  • hebben zij door actieplannen concrete ontwikkelpunten aangepakt en zijn zij in staat deze ontwikkeling/groei in de praktijk verder voort te zetten.

Programma

1. Kick-off 1 dagdeel
2. Intakegesprek met gedragsanalyse & 360° feedback 2,5 uur pp
3. Module 1 - Persoonlijk Leiderschap Training: 5 dagdelen
Coaching: 1,5 uur pp
4. Module 2 - Leidinggeven aan Individuen Training: 5 dagdelen
Coaching: 1,5 uur pp
5. Module 3 - Leidinggeven aan Teams Training: 2 dagdelen
Coaching: 1,5 uur pp
Intervisie
6. Module 4 - Business partner van je klant & omgeving Training: 2 dagdelen
Intervisie: 2 sessies
360° feedback
7. Borgen & inspireren Wrap-up: 2 dagdelen